Volledig scherm
Kika van Es © BSR Agency

Operatie Van Es succesvol: ‘Iedereen bedankt voor de berichtjes’

Kika van Es is succesvol geopereerd. De verdedigster van Oranje moest onder het mes vanwege een gebroken middenhandsbeentje. ,,Alles is goed gegaan. Ze zijn zeer tevreden over de ingreep”, schrijft Van Es op Twitter.

Van Es raakte tijdens de uitzwaai-interland tegen Australië al vroeg in de wedstrijd geblesseerd en verliet in tranen het veld. Het is nog onduidelijk of Van Es mee kan naar het WK in Frankrijk dat voor Oranje. Op 11 juni staat de eerste wedstrijd op het programma en Aniek Nouwen is als 24ste speler aan de selectie toegevoegd. Tot 24 uur voor het eerste duel mag er nog een wijziging worden aangebracht in de selectie van 23 speelsters.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.