Volledig scherm
© ANP Sport

Opnieuw gelijkspel Oranje, Van de Donk in tranen door enkelblessure

De Leeuwinnen hebben op het Tournoi de France ook hun tweede duel met 0-0 gelijkgespeeld. Ditmaal kwam Oranje, in Calais, niet tot scoren tegen Canada. Eerder speelden de voetbalsters al doelpuntloos gelijk tegen Brazilië.

Oranje kon gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde bijna de hele tweede helft met een speelster minder na een rode kaart voor Lize Kop, die zich als derde keeper mocht laten zien. De 21-jarige Kop, die pas haar tweede interland speelde, maakte in de 49ste minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding op de Canadese Nichelle Prince.

Bij Oranje viel Danielle van de Donk al na een half uur in tranen uit met een enkelblessure. De speler van Arsenal moest in tranen het veld verlaten.

Zij werd vervangen door Jackie Groenen. Joëlle Smits had voor het eerst een basisplaats en speelde in de spits. Vivianne Miedema ontbrak omdat ze aan het duel met Brazilië een bovenbeenblessure heeft overgehouden.

Op het WK speelde Nederland vorig jaar in de groepsfase ook tegen Canada en toen werd het 2-1. Lineth Beerensteyn maakte toen het winnende doelpunt. Canada verloor op het WK uiteindelijk in de achtste finales, Oranje werd tweede.

Dinsdag is Frankrijk de laatste tegenstander van Oranje. Wiegman gebruikt het toernooi in Frankrijk vooral om te experimenteren.

Deze week spraken we met Van de Donk: