Oranje benadeeld? Strafschop Vlaar rolde terug richting doel

VideoRon Vlaar miste gisteravond namens Nederland de eerste penalty in de strafschoppenserie met Argentinië, en leidde zo de uitschakeling van Oranje op het WK in. Maar uit een vanaf de tribune geschoten video blijkt dat de penalty van Vlaar via de vuisten van Sergio Romero een merkwaardig effect meekrijgt, om vervolgens tergend langzaam terug te rollen richting het Argentijnse doel.

Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© afp

Omdat Vlaar teleurgesteld terugloopt naar de middencirkel en doelman Romero een feestje viert, heeft niemand door dat de bal richting het Argentijnse doel caramboleert. Ook de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir en zijn assistenten lijken niets door te hebben.

Op onderstaande video vanuit een andere invalshoek is echter te zien dat Vlaar de bal na de redding van Romero nog met de schouder beroert. Ook al zou de bal de doellijn zijn gepasseerd, dan nog zou de penalty van de oud-Feyenoorder dus niet goedgekeurd mogen worden.

Ook op sociale media wordt de strafschop van Vlaar besproken. 'Wordt doellijntechnologie uitgeschakeld bij een strafschoppenserie', zo mengde voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende zich in de discussie. 'Op het filmpje lijkt het of Vlaar de bal nog een keer aanraakt na de redding van Romero', twittert Van der Ende even later.