Volledig scherm
© BSR Agency

Oranje compleet bij laatste training

Het Nederlands elftal is vandaag in Zeist met de volledige selectie begonnen aan de laatste training voor de EK-kwalificatiewedstrijd van morgen tegen Noord-Ierland. Alle 23 door Ronald Koeman opgeroepen spelers zijn fit.

De bondscoach heeft een paar moeilijke keuzes te maken. Op het middenveld zijn Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zeker van hun plek. Marten de Roon was in september basisspeler in de uitwedstrijd tegen Duitsland. Drie dagen later gaf Koeman tegen Estland de voorkeur aan Davy Pröpper, die er nu niet bij is. De keuze voor de plek van derde middenvelder lijkt nu te gaan tussen De Roon en Ajacied Donny van de Beek.

Malen

Ook in de voorhoede is het dringen. Donyell Malen, met tien doelpunten topscorer van de eredivisie, kende vorige maand een succesvol debuut. De PSV’er maakte als invaller een belangrijk doelpunt tegen Duitsland. Drie dagen later gaf Koeman Malen een basisplaats tegen Estland. Bij PSV speelt Malen als centrale aanvaller. Bij Oranje, waar Depay de spits is, moet hij zich richten op de positie van buitenspeler.

Rechts in de verdediging moet Koeman kiezen tussen Denzel Dumfries en Joël Veltman.

Oranje en Noord-Ierland treffen elkaar donderdag om 20.45 uur in De Kuip. Nederland zet bij winst een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Panenka: Oranje kan in 2022 wereldkampioen worden

  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.