Sherida Spitse en Danielle van de Donk
Volledig scherm
Sherida Spitse en Danielle van de Donk © BSR Agency

Oranje in maart naar Frankrijk voor sterk bezet oefentoernooi

De Nederlandse voetbalsters nemen in maart deel aan een oefentoernooi in Frankrijk. Brazilië, Canada en het gastland fungeren als tegenstanders. De duels worden gespeeld in het kader van het 'Tournoi de France', dat de Franse voetbalbond organiseert ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land.

Bondscoach Sarina Wiegman had ook kunnen kiezen voor deelname aan het toernooi om de Algarve Cup, een evenement waar Oranje de laatste jaren in actie kwam. Het 'Tournoi de France' kreeg voor 2020 echter haar voorkeur.

Alle tegenstanders van Oranje in Frankrijk staan in de top tien van de FIFA-ranking. Nederland is de nummer drie in het mondiale klassement.

Oranje speelt in Valenciennes tegen Brazilië (4 maart) en Frankrijk (10 maart) en komt in Calais tegen Canada (7 maart) uit. Tijdens het WK afgelopen zomer in Frankrijk speelde Oranje in Valenciennes twee duels.
Na het testtoernooi in Frankrijk hervat Oranje op 10 april in en tegen Kosovo de EK-kwalificatiereeks. De WK-finalist neemt komende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio.