Volledig scherm
Lou Jiahui namens China in achtervolging op Lieke Martens. © BSR Agency

Oranje Leeuwinnen besluiten pover toernooi als voorlaatste

Algarve CupDe Oranje Leeuwinnen hebben de strijd om de Algarve Cup afgesloten als elfde. De ploeg van Sarina Wiegman won na een strafschoppenreeks in de strijd om de elfde plaats van China. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord, waarna de beslissing viel vanaf de stip. Eerder verloor de formatie van bondscoach Sarina Wiegman van Spanje en Polen.

Voor Oranje scoorde  Vivianne Miedema vlak voor de rust, waarna Yao Wei in het Estádio Municipal de Albufeira vlak na de rust gelijkmaakte. Hoewel Nederland nog twee keer de lat en één keer de paal raakte, viel de grootste kans aan de andere kant. Na een fout van keeper Sari van Veenendaal miste Xiao Yuyi voor een leeg doel. Kort later had Lieke Martens de 2-1 op de schoen, maar in haar honderdste interland schoof ze de bal in vrije positie net naast het doel van Peng Shimeng. In de slotminuten schoot Renate Jansen op de onderkant van de lat.

Vorig jaar haalde Oranje de finale in de Algarve. Wegens een grote hoeveelheid regen werd dat duel echter niet gespeeld.

Volledig scherm
© BSR Agency