Volledig scherm
De Oranje Leeuwinnen poseren voor de elftalfoto. © Pim Ras Fotografie

Oranje Leeuwinnen blijven nummer 7 van de wereld

De Nederlandse voetbalvrouwen staan bij de nieuwste uitgave van de wereldranglijst van wereldvoetbalbond FIFA onveranderd op de zevende plaats. Ondanks de gedeelde winst bij de Algarve Cup begin deze maand verandert er voor Oranje niets op de FIFA-ranking.

De Europees kampioen van vorig jaar stond tegenover Zweden in de finale van het toernooi in Portugal dat jaarlijks wordt gehouden. Vanwege hevige regenval werd de eindstrijd afgelast en werden beide landen uitgeroepen tot winnaar. Zweden is een plekje opgeschoven op de nieuwe ranking en staat negende.

De voetbalsters van de Verenigde Staten blijven de beste van de wereld volgens de ranglijst. Zij wonnen deze maand het door de VS zelf georganiseerde invitatietoernooi de SheBelievesCup. Engeland werd daar tweede en stijgt een plaatsje ten koste van Duitsland dat vierde werd bij het vierlandentoernooi in de VS. 

#FIFAWWC 🇫🇷 on Twitter

NEW #FIFARANKING 🇺🇸@ussoccer_wnt remain top 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿@Lionesses reach highest ever position 🇰🇵Korea DPR move into top 🔟 More info 👉 https://t.co/ix6N4tbwlR