De speelsters van Oranje vieren feest na de gewonnen EK-finale tegen Denemarken.
Volledig scherm
De speelsters van Oranje vieren feest na de gewonnen EK-finale tegen Denemarken. © ANP

Oranje Leeuwinnen op bezoek bij Willem-Alexander en Rutte

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal gaat woensdag op bezoek bij koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte. Dat is een verlaat bezoek ter ere van het behalen van de Europese titel, afgelopen zomer in Nederland. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg in de finale in Enschede Denemarken met 4-2.

Oranje speelt morgenavond het eerste WK-kwalificatieduel. In een uitverkocht NoordLease Stadion in Groningen is Noorwegen de tegenstander. Een dag later worden de speelsters eerst door premier Rutte ontvangen op het Catshuis, in aanwezigheid van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarna volgt een bezoek aan de koning op Paleis Noordeinde. Hij was samen met koningin Máxima al aanwezig bij de openingswedstrijd op het EK tegen Noorwegen (1-0). Mark Rutte was drie weken later aanwezig bij de EK-finale tegen Denemarken. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de kleedkamer na afloop van het openingsduel op het EK tussen Nederland en Noorwegen.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de kleedkamer na afloop van het openingsduel op het EK tussen Nederland en Noorwegen. © ANP Handouts
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de tribunen tijdens Nederland - Noorwegen.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de tribunen tijdens Nederland - Noorwegen. © Foto Ruud Voest