Lachende gezichten bij de Oranje Leeuwinnen op de training in Portugal, waar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman meedoet aan de Algarve Cup.
Volledig scherm
Lachende gezichten bij de Oranje Leeuwinnen op de training in Portugal, waar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman meedoet aan de Algarve Cup. © BSR Agency

Oranje Leeuwinnen starten EK-kwalificatie in Estland

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2021 vrijdag 30 augustus met een uitwedstrijd tegen Estland. Vier dagen later neemt het team van bondscoach Sarina Wiegman het in eigen land op tegen Turkije, zo werd zondag duidelijk bij het bekendmaken van het speelschema.

De loting voor het EK-kwalificatietoernooi was vorige week in Nyon. Groepshoofd Oranje is naast Estland en Turkije ingedeeld in een poule met Rusland, Slovenië en Kosovo.

Engeland is als gastland al verzekerd van deelname aan het EK in 2021, waaraan zestien landen mogen meedoen. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks. De andere zes landen die als tweede eindigen in hun poule strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.

Sarina Wiegman.
Volledig scherm
Sarina Wiegman. © BSR Agency