Volledig scherm
De Oranje Leeuwinnen voor het treffen met Noord-Ierland in het Philips Stadion in Eindhoven. © Pro Shots

Oranje Leeuwinnen stijgen naar eerste plaats op UEFA-ranking

De Nederlandse voetbalsters werden vorig jaar al Europees kampioen en mogen zich nu ook de nummer één van de Europese ranglijst noemen. Op de zogeheten coëfficiëntenlijst die de Europese bond UEFA bijhoudt, heeft Oranje de eerste plaats overgenomen van Engeland. Deze ranking is gebaseerd op de wedstrijden voor het WK 2015, het EK 2017 en in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk.

De Oranje Leeuwinnen deden in 2015 voor het eerst mee aan het mondiale toernooi. Als gastland van het EK wonnen ze vorig jaar alle wedstrijden, waaronder de finale. In de kwalificatie voor het komende WK is de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nog ongeslagen. Met dertien punten uit vijf duels ligt Oranje op koers richting Frankrijk.

Nederland won onlangs van Noord-Ierland (7-0) en Ierland (2-0), waardoor ze nu aan kop zijn gekomen van de Europese ranglijst. Op de wereldranglijst van de FIFA staan de voetbalsters op plek zeven.

UEFA Women's EURO on Twitter

RANKINGS: #WEURO2017 winners @oranjevrouwen🇳🇱 overtake @Lionesses at the top of the latest @UEFA women's national team coefficient table https://t.co/4ZEMDW6kXj