Volledig scherm
Bondscoach Ronald Koeman tijdens een training van het Nederlands elftal ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. © ANP

Oranje naar Oostenrijk als voorbereiding op EK

Het Nederlands elftal belegt in de aanloop naar het EK van komende zomer een trainingskamp in Oostenrijk. 

Het Nederlands elftal logeert van 1 tot en met 5 juni in het Falkensteiner Schlosshotel in Velden am Wörther See. Oranje begint de voorbereiding op de Europese eindronde op 18 mei met een vierdaagse trainingsstage in Zeist, waarna het nog naar De Lutte trekt en vervolgens naar Oostenrijk. 

Koeman verwacht rond 1 juni met een complete groep te trainen. Een dag later moet hij de definitieve selectie van het EK inleveren. Na terugkomst uit Oostenrijk verzamelt Oranje zich op 9 juni weer in Zeist, waar het ook tijdens het EK verblijft.

De bondscoach wil vlak voor het EK nog twee vriendschappelijke wedstrijden spelen. Oranje oefent al op 26 maart tegen de Verenigde Staten en op 29 maart tegen Spanje.

Drie thuisduels

Het EK duurt van 12 juni tot en met 12 juli. Oanje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena; op 14 juni tegen Oekraïne, op 18 juni tegen Oostenrijk en op 22 juni tegen een nog onbekende tegenstander.