Robin Gosens met Atalanta Bergamo in actie tegen Valencia. Bergamo zat al op slot, het stadion was leeg.
Volledig scherm
Robin Gosens met Atalanta Bergamo in actie tegen Valencia. Bergamo zat al op slot, het stadion was leeg. © EPA

Oranje of Duitsland? Gosens heeft zijn keus nog niet gemaakt

De Italiaanse media wisten het dinsdag zeker: Robin Gosens kiest niet voor het Nederlands elftal, maar voor de Mannschaft. De speler zelf liet al eerder weten nog niet te hebben gekozen.

De linksback van Atalanta Bergamo zit al weken samen met zijn vriendin en hond opgesloten in zijn huis in de Italiaanse stad. Bergamo is het zwaarst getroffen door de coronacrisis. De spelers van de huidige nummer vier van de Serie A mogen niets meer zeggen in de media. 

Niet over de pandemie, maar ook niet over voetbal. Eerder gaf Gosens al aan dat het altijd een droom is geweest om in de Bundesliga en voor Duitsland te mogen voetballen, hij is geboren en getogen in Emmerich, vlakbij de Nederlandse grens.

Oranje blijft optie

Gosens voetbalde vooral in Nederland, bij Vitesse, Dordrecht een Heracles. Hij spreekt de taal vloeiend,  heeft een Nederlandse vader en dus een Nederlands paspoort. Oranje is dus ook een optie voor hem. Maar de verdediger heeft geen officiële uitnodiging op zak, dus heeft de keus nog niet hoeven maken. 

Bondscoach Ronald Koeman nam Gosens begin deze maand niet op in de voorselectie van de duels tegen Amerika en Spanje. De Duitse bondscoach Joachim Löw had zijn keuze nog niet bekend gemaakt, maar Gosens leek er dichtbij te zitten. Als dat in de nabije toekomst ook zo is, dan is de keus voor Duitsland wel gemaakt. 

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”