Volledig scherm
© AFP

Oranje onder-17 onderuit in strijd om derde WK-plek

Oranje onder 17 jaar heeft ook de troostfinale tegen Frankrijk verloren. De ploeg van coach Peter van der Veen kwam wel op voorsprong, maar ging door een hattrick van Arnaud Kalimuendo-Muinga uiteindelijk met 1-3 onderuit. 

 1. Haps: ‘22 duels onder Advocaat, één keer verloren: dat zegt wel iets natuurlijk’

  Haps: ‘22 duels onder Advocaat, één keer verloren: dat zegt wel iets natuurlijk’

  Ridgeciano Haps betreurt de uitschakeling van AZ in de Champions League. De linksback van Feyenoord, die jarenlang voor de club uit Alkmaar speelde, zag zijn oud-ploeggenoten onderuit gaan tegen Dynamo Kiev. ,,Heel jammer. Voor AZ en voor het Nederlandse voetbal’’, zegt Haps. ,,De verwachtingen zijn hooggespannen. Die fase is nu aangebroken. Mensen gaan anders kijken naar clubs die in de top zitten. Het is jammer dat ze het niet hebben gered.’’
 2. Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
  Mexico naar finale

  Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

  Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van middenvelder Youri Regeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot. Nederland speelt zondag om het brons tegen Frankrijk.