Volledig scherm
© BSR Agency

Oranje stuit na zege op Paraguay in halve finale op Mexico

WK onder 17Oranje Onder-17 heeft overtuigend de halve finales bereikt van het WK in Brazilië. De ploeg van Peter van der Veen klopte Paraguay vanavond in de kwartfinale met 4-1. De Nederlandse treffers in Estádio Estadual Kléber José de Andrade in Cariacica kwamen van Ki-Jana Hoever, Sontje Hansen, Jayden Braaf en Naci Ünüvar.

In de halve finales stuit Europees kampioen Onder-17 wederom niet op een Europees land. Tegenstander voor een plek in de finale is donderdagavond (20.30 uur) Mexico, dat Zuid-Korea vannacht met 1-0 versloeg na een treffer met het hoofd van Ali Avila in de 77ste minuut. Oranje trof in Brazilië nog geen enkele Europese tegenstander: achtereenvolgens Japan, Senegal, VS (groepsfase), Nigeria (achtste finales) en Paraguay waren de opponenten.

Volledig scherm
Ki-Jana Hoever na de openingsgoal tegen Paraguay. Links Sontje Hansen, die Oranje op 2-0 zou zetten. © BSR Agency

Na een uiterst moeizame start van het WK - Oranje verloor de eerste twee groepsduels - werd op miraculeuze wijze de knock-outfase bereikt. Sindsdien gaat het crescendo met de Nederlandse talenten. Onder-17 kwam vandaag tegen Paraguay eigenlijk geen moment in de problemen.

Na de snelle voorsprong van 2-0 door Hoever en topscorer Sontje met zijn zesde doelpunt van het toernooi kostte een defensieve blunder vlak voor de rust Oranje de kop. Verder kwam Paraguay eigenlijk niet. Na de rust herstelden de pupillen van Van der Veen de orde en liep Nederland via Braaf en Unuvar uit naar 4-1.

Volledig scherm
Naci Unuvar. © BSR Agency
Volledig scherm
Soulaiman Allouch (links). © BSR Agency
Volledig scherm
Jayden Braaf. © BSR Agency
Volledig scherm
Oranje Onder-17.. © BSR Agency