Oranje traint met fitte selectie

Het Nederlands elftal leeft met een fitte selectie toe naar de halve finale van de Nations League van komende donderdag tegen Engeland. Bondscoach Ronald Koeman had zaterdag op een training in het Portugese Lagos de beschikking over 21 internationals.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ontbreken nog. Ze strijden zaterdagavond met Liverpool in een finale met Tottenham Hotspur om winst van de Champions League. De spelers van Oranje gaan dat duel gezamenlijk in het spelershotel bekijken. Als Ajax zich had geplaatst voor de eindstrijd dan waren Koeman en zijn internationals naar Madrid gevlogen.

Van Dijk en Wijnaldum melden zich maandag in het zuiden van Portugal. Drie dagen na de halve finale tegen de Engelsen wacht voor Oranje nog een finale of wedstrijd om de derde plaats tegen Portugal of Zwitserland.
Het Nederlands elftal traint tot en met dinsdag in Lagos. Bondscoach Koeman en zijn spelers vertrekken woensdag richting Guimaraes, waar het duel met Engeland op het programma staat. De eindstrijd van de Nations League wordt zondagavond in Porto afgewerkt, de troostfinale een paar uur eerder in Guimaraes.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.