Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Oranje: Vormer krijgt de kans, Elia ook

Op clubniveau is het seizoen bijna voorbij, maar Oranje gaat nog even door, richting de oefenduels met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). Welke nieuwe namen krijgen een kans van bondscoach Ronald Koeman? Antwoorden op die en drie andere vragen.

Quote

Ik wil duidelijk­heid krijgen, zodat we in de Nations League niet meer hoeven te experimenteren

Ronald Koeman

Door Maarten Wijffels

1. Wat valt er vandaag te beleven in Zeist?
Bondscoach Ronald Koeman begint aan het tweede interlandblok sinds zijn aantreden. Anders dan in maart knipt hij het nu op en het gaat liefst drie weken duren. Vandaag start een groep internationals die al anderhalve week klaar zijn met het clubseizoen: spelers van PSV, Ajax, Feyenoord en AZ, aangevuld met Jong Oranje-klanten. Pelle van Amersfoort is gisteren nog opgeroepen, als vervanger van de geblesseerde Bart Ramselaar.

Zij trainen vandaag en morgen in Zeist, zijn daarna drie dagen vrij en gaan op 20 mei verder, mits ze vrijdag bij de definitieve Oranje-selectie horen die Koeman formeert. Internationals uit buitenlandse competities sluiten later aan. Vanaf 26 mei heeft Koeman zijn groep compleet, minus Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Zij spelen die avond de CL-finale, met Liverpool tegen Real Madrid.

  1. Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Olaf Thon is er morgen bij als de interland Duitsland-Nederland wordt gespeeld in zijn Gelsenkirchen. De voormalig international van Duitsland speelde onder meer voor Schalke 04, er staat zelfs een Olaf Thon Museum in de stad. Duitse media kijken al uit naar een weerzien van Thon met Koeman, de man die na de door Oranje gewonnen halve finale tegen West-Duitsland in 1988 pontificaal zijn achterste afveegde met het net geruilde shirt van Thon.