Jill Roord
Volledig scherm
Jill Roord © BSR Agency

Oranje zonder Roord tegen Canada, Miedema vraagteken

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Nederlandse voetbalsters, kan zaterdag in het duel met Canada op het Tournoi de France niet beschikken over middenvelder Jill Roord. Het meespelen van Vivianne Miedema is een vraagteken.

Beide speelsters kampen met een bovenbeenblessure. Roord haakte af tijdens de warming-up van het duel met Brazilië (0-0) en Miedema kwam met klachten uit die wedstrijd. Vrijdag werkte Roord wel een individuele training af, Miedema verscheen niet op het trainingsveld. Wiegman bekijkt de situatie van Miedema "van dag tot dag".
Wiegman zei tevreden te zijn met het optreden van haar ploeg tegen Brazilië. ,,Het niveau dat we op de mat legden, na één training samen, vond ik goed. We stonden goed in de verdediging, maar waren alleen wat slordig in de afronding."

Zaterdag is Canada de tweede tegenstander op het vierlandentoernooi. ,,Dat is een heel stug team met goede voetbalsters. Ze zijn heel fit en tonen als team een grote bereidheid", zei de coach over dat treffen. Wiegman gaf te kennen het oefenduel opnieuw te gebruiken om te experimenteren. Zo krijgt ook derde keepster Lize Kop, speelster van Ajax, speeltijd in Frankrijk.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”