Volledig scherm
Kirsten van de Ven in duel met Stephanie Catley van Australië tijdens een oefenduel in het Tata Steel Stadion. © ANP

Oranjevrouwen spelen ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Australië

Voordat het WK-geweld losbarst, oefent het Nederlands vrouwenelftal op zaterdag 1 juni tegen Australië. Het is de laatste testcase voordat beide landen naar Frankrijk afreizen. 

Nederland en Australië stonden zes keer eerder tegenover elkaar - de Oranjevrouwen wonnen slechts eenmaal. De laatste ontmoeting dateert alweer van maart 2017 tijdens de Algarve Cup, die ‘De Matildas’ met 3-2 wonnen.  

De ‘uitzwaaiwedstrijd’ wordt gespeeld in het Philips Stadion, het onderkomen waar een bezoekersrecord werd gevestigd, met iets meer dan 30.000 toeschouwers voor het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland (7-0 winst). 

Speelschema

Op het WK in Frankrijk strijden de Nederlandse vrouwen in een poule met Nieuw-Zeeland (dinsdag11 juni), Kameroen (zaterdag 15 juni) en Canada (donderdag 20 juni) voor twee plekken in de achtste finales. 

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.