OSS’20 loopt promotie mis ondanks voorsprong van 17 punten: ‘Deze keuze is niet te bevatten’

OSS’20 promoveert ondanks een voorsprong van zeventien punten niet naar de Tweede Divisie. Zo simpel als het klinkt, zo hard komt het aan. OSS-coach Bertran Kreekels en OSS-aanvoerder Tony de Groot klinken eensgezind in hun eerste antwoord: ,,Deze keuze is niet te bevatten”.

Liefkozend vergeleek de regio Oss amateurvoetbalclub OSS’20 de laatste competitieweken met Liverpool. Een enorme voorsprong in de competitie zou ervoor gaan zorgen dat de geel-blauwen voor het eerst promoveren naar de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. Veertien punten voorsprong verzamelde de Osse ploeg op Jong ADO. Omdat de Hagenaars als beloftenelftal niet kunnen promoveren is de voorsprong op de eerste concurrent, nummer drie OFC, zeventien punten. Leg dat puntenaantal naast dat van de koploper de Premier League (25 punten) en de bijnaam ‘het Liverpool van Brabant’ is geboren.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”