Volledig scherm
Jurrie Koolhof passeert als spits van PSV Douglas George tijdens een competitieduel met Sparta in 1982. © fotopersbureau Van de Meulenhof

Oud-international Jurrie Koolhof (59) overleden

Oud-international Jurrie Koolhof is op 59-jarige leeftijd overleden. De spits kwam vijf keer uit voor het Nederlands elftal en speelde in de jaren 80 voor PSV. Ook kwam hij uit voor Veendam, Vitesse, FC Groningen, Vitesse en De Graafschap. De Duivenaar was al enige tijd ziek.

Volledig scherm
Jurrie Koolhof bij PSV in 1986 © ANP

Koolhof werd na zijn carrière trainer van onder meer De Graafschap, Dordrecht en Cambuur. Hij was laatstelijk actief als hoofd scouting van FC Groningen.

Jurrie Koolhof is de vader van Helmond Sport-aanvaller Dean Koolhof (24) en tennisser Wesley Koolhof (29).

Na zijn loopbaan als speler werd Koolhof trainer bij De Graafschap. Hij trainde meerdere keren het eerste elftal van de Doetinchemse club. In 2002 werd hij, nadat hij zich met de Superboeren gehandhaafd had in de eredivisie, ontslagen. Vervolgens was Koolhof nog hoofdtrainer bij AGOVV, FC Dordrecht. MVV en Cambuur Leeuwarden. De laatste jaren was hij actief als scout bij FC Groningen.

Alle clubs waarvoor Koolhof uitkwam houden komend weekeinde een minuut stilte voorafgaande aan het competitieduel. Cambuur speelt vanavond tegen Go Ahead Eagles met rouwbanden.

Volledig scherm
Jurrie Koolhof © Pro Shots