Volledig scherm
Yassine Abdellaoui in 2001 als speler van Willem II. © pro shots

'Oud-prof Yassine Abdellaoui in hongerstaking'

Yassine Abdellaoui is maandag in hongerstaking gegaan. De voormalig profvoetballer wil op deze manier het OM ertoe bewegen om met een bevredigende schadevergoeding te komen, schrijft De Telegraaf.

De 40-jarige speler van onder meer NAC Breda en Willem II werd in 2014 in hoger beroep vrijgesproken in een witwaszaak waarvoor hij elf jaar verdachte was. De 46 dagen dat hij vast zat hebben hem zijn carrière gekost.

Hij neemt geen genoegen met de tegemoetkoming van 8000 euro voor de dagen dat hij onterecht vast zat. Volgens zijn advocaat is Abdellaoui 4 tot 10 miljoen euro misgelopen doordat zijn voetballoopbaan door de zaak abrupt tot einde kwam.

De voormalig aanvaller zegt ten einde raad te zijn. Hij ziet zijn hongerstaking als een vorm van verzet. ,,Uiteindelijk heeft het recht gezegevierd, maar om het recht nu ook echt te krijgen, moet ik weer een nieuwe strijd beginnen: een civiele zaak tegen het OM.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement