Volledig scherm
Riechedly Bazoer (l). © epa

Oud-PSV'er Bazoer (16) traint met A-selectie Ajax

Riechedly Bazoer begint over twee weken met de A-selectie van Ajax aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Frank de Boer start op maandag 24 juni met een flinke groep, waarin alleen de internationals van het Nederlands elftal en Jong Oranje nog ontbreken. Bazoer, zestien jaar nog altijd, zal present zijn op de eerste training van de regerend landskampioen.

Om het talent is in het voorbije seizoen een hoop te doen geweest. Bazoer besloot in november van PSV naar Ajax over te stappen, maar kon nog geen officiële wedstrijden spelen.

'Toch heb ik niet stilgezeten. Ik heb me goed kunnen ontwikkelen. Bij Ajax wordt veel individueel getraind, daar heb ik super veel aan gehad. Ik heb bijna elke dag getraind om sterker en beter te worden', zegt Bazoer op de website van Forza Sports Group, het bedrijf dat het talent begeleidt.

De geboren Utrechter trainde ook geregeld met het Jong Ajax van trainer Gery Vink mee. 'PSV is een fantastische club, maar mijn droom is om profvoetballer te worden en mijn gevoel is dat ik die kans sneller krijg bij Ajax. Daarbij sprak het technische verhaal zeer aan. Ik vind het een grote motivatie dat er zoveel oud-profspelers bij de club actief zijn en elke dag met mij bezig zijn om me beter te maken. Dat merk je aan alles. Ik heb in het afgelopen half jaar keihard aan mezelf gewerkt en nu is het tijd om het te laten zien op het veld', aldus Bazoer, die uitkijkt naar 24 juni.

'Ik ben blij dat ik eindelijk weer kan voetballen en ga mijn uiterste best doen om zo lang mogelijk bij het eerste te blijven.'