Volledig scherm
Mateja Kezman, vorige maand bij het afscheidsduel van Mark van Bommel. © PRO SHOTS

Oud-PSV'er Kezman: 'Homoseksualiteit is een ziekte'

UpdateVoetbal en homoseksualiteit, het houdt dezer dagen de gemoederen behoorlijk bezig. Na de 'KNVB-voetbalboot' op de Gay Pride en de omstreden uitspraken van René van der Gijp, is het nu oud-voetballer Mateja Kezman die de nodige olie op het vuur gooit.

De oud-PSV'er, momenteel technisch directeur van Vojvodina Novi Sad en onlangs nog in Nederland voor de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel, heeft niks op met de tolerantie in Nederland voor homoseksuelen.

In een interview met de Kroatische krant Vecernj zegt de voormalig Servische spits dat hij 'onaangenaam verrast' was dat de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal aan de Gay Pride heeft deelgenomen.

'Ik zal hem niet persoonlijk opbellen om hem dat te zeggen, maar ik heb er problemen mee dat hij zoiets doet. Homoseksualiteit is een ziekte die niet gepromoot moet worden', aldus de oud-aanvaller, die tussen 2000 en 2004 vier seizoenen in Nederland voetbalde en daarin driemaal topscorer van Nederland werd.

De 34-jarige Kezman hoopt dat de Servische voetbalbond in ieder geval nooit zal meewerken aan een Gay Pride. 'De Nederlanders staan steeds verder van god af en komen dichterbij een spirituele instorting.'