Volledig scherm

Ouders Wesley van W. ondergedoken

De ouders van de 19-jarige Wesley van W. die tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-AZ met een karatetrap keeper Esteban probeerde te raken, zijn na woedende reacties ondergedoken. De man blijkt een notoire relschopper te zijn die eerder al een stadionverbod voor drie jaar opgelegd kreeg.

Volgens de ouders van de 19-jarige Wesley van W. lijdt hij aan de gedragsstoornis ODD. Dit is een psychische aandoening waardoor mensen opstandig, wraakzuchtig, agressief en haatdragend kunnen worden.

'Hij weet nu al niet meer waarom hij het deed,' zegt zijn moeder Marijke. Van W. zelf heeft inmiddels aangegeven spijt te hebben van zijn daad. Hij doet geen aangifte tegen de AZ-keeper die met twee trappen van zich af beet.

De bizarre aanval door Van W. heeft ook gevolgen voor zijn ouders. Die zijn sinds gisteren ondergedoken omdat zij door woedende voetbalsupporters werden lastiggevallen. 'We blijven nu maar even thuis weg.'

Wesley van W. heeft al een stadionverbod van drie jaar op zak, na een misdraging vorig jaar in de Arena. Hij bekogelde een cateringmedewerker met bier en belaagde een steward. Toch wist Van W. woensdag de Arena binnen te komen, doordat Ajax de toeschouwers alleen steekproefsgewijs controleerde.

Financieel directeur Slop van Ajax stelt desondanks dat de beveiliging niet heeft gefaald. Hij pleit voor een meldplicht voor gestrafte hooligans. 'Je kunt iemand met een stadionverbod beter verplichten zich tijdens een wedstrijd op het politiebureau te melden.'

Volledig scherm
© ANP