Volledig scherm
Bilal Ould-Chikh. © PRO SHOTS

Ould-Chikh verruilt FC Twente voor Benfica

Bilal Ould-Chikh verruilt FC Twente voor Benfica. De 17-jarige vleugelaanvaller staat op het punt een vijfjarig contract bij de Portugese topclub te ondertekenen.

De huidige verbintenis van Ould-Chikh loopt nog door tot 2016, maar omdat een deel van de transferrechten in handen is van investeringsmaatschappij Doyen én hij speelt op een bescheiden contract, vangt FC Twente niet veel geld voor de aanvaller.

Na bij Feyenoord en Willem II in de jeugd te hebben gespeeld, maakte Ould-Chikh in 2012 de overstap naar Enschede. Bij Twente maakte hij in mei 2013 zijn debuut. In het voorbije seizoen kwam hij zestien keer uit voor de hoofdmacht. Daarin scoorde hij één keer.

FC Twente probeerde het contract van de kwikzilverachtige aanvaller tussentijds diverse keren te verlengen, maar kwam niet tot een akkoord over de financiële voorwaarden. In 2012 verruilde Ola John FC Twente al voor Benfica.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement