Volledig scherm
PREMIUM
Pierre van Hooijdonk met de UEFA Cup in 2002. © Pim Ras

‘Overname is geen keuze, het is bittere noodzaak voor Feyenoord’

DilemmaOf het geld van een investeerder uit Amerika komt of van een ander, over één ding is iedereen het eens: er moet wat gebeuren bij Feyenoord. ,,De manier om de kloof met Ajax en PSV te dichten? Heel veel geld in de club steken.’’

Door Dennis van Bergen

Het moet ergens aan het begin van afgelopen seizoen zijn geweest, toen Pierre van Hooijdonk de vraag kreeg voorgelegd hoe Feyenoord ooit toch weer de grootmacht van weleer kan worden. ,,Er is maar één oplossing”, antwoordde de spits, die in 2002 aan de basis stond van de laatste Europese prijs die de Rotterdammers wonnen. ,,Er moet een sjeik met heel veel dollars de Kuip binnen wandelen.”

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.