Paniek en huilende kinderen in gezinsvak Utrecht

UpdateIn een gezinsvak van FC Utrecht gisteren paniek uitgebroken nadat Utrecht-supporters het aan de stok kregen met een vijftal Feyenoord-supporters. Ouders met huilende kinderen beleefden angstige momenten in Galgenwaard.

Het is nog onduidelijk hoe de supporters van Feyenoord aan kaarten zijn gekomen voor het vak aan de lange zijde van het stadion, dat zich naast het 'uitvak' bevindt. Nadat FC Utrecht na twaalf minuten op voorsprong kwam, werd de groep Feyenoord-fans onrustig. De Mobiele Eenheid isoleerde de groep en verzocht alle ouders en kinderen het stadion te verlaten.

Op sociale media regende het direct boze en emotionele reacties. Ouders zijn woedend en begrijpen niet hoe supporters van Feyenoord in hun vak zijn gekomen. 'Ik ben met mijn zoon uit het gezinsvak gevlucht', schrijft een vader. 'Wij waren zeker niet de enigen. Tal van andere families kwamen we buiten het stadion tegen. Mijn zoon zit nu overstuur op de bank en zegt nooit meer naar een voetbalwedstrijd te willen. Ervaringen zoals tegen Twente, Ajax en nu Feyenoord zijn hem te veel geworden.'

Feyenoordsupporters
Feyenoordsupporters komen op social media en in reacties aan deze site echter met een heel ander verhaal. De man in kwestie zou niet gejuicht hebben na het eerste doelpunt van FC Utrecht. Toen bezoekers van het familievak bemerkten dat de supporter niet juichte bij een doelpunt van FC Utrecht, zou hij 'belaagd zijn en zich hebben moeten verdedigen met zijn broekriem'. Daarna brak er paniek uit in het vak.

Boos
De supportersvereniging van Utrecht is boos. Voorzitter Teun den Hartog vraagt zich af hoe het mogelijk is dat FC Utrecht-fans verzocht is het vak te verlaten. 'Het is óns stadion. Onze mensen moesten het vak uit, terwijl de Feyenoord-supporters de wedstrijd wel hebben gezien. En het is verschrikkelijk voor al die geschrokken mensen. Ik denk dat FC Utrecht kaarten voor dit vak aan Feyenoord heeft verkocht. Dit kan natuurlijk niet.'

Niet veilig
Bas Heijne uit Houten zat met een vriend in het gezinsvak en zag kinderen huilend het stadion verlaten. 'Het was niet bepaald een prettige sfeer. Het begon na de 1-0 voor FC Utrecht. Toen gingen die van Feyenoord 'los'. Ik voelde me ook niet meer helemaal veilig.'

Het was vóór de wedstrijd al onrustig. De politie arresteerde acht mensen, van wie zeven van FC Utrecht. Drie mensen, twee fans van Feyenoord en een beveiliger, raakten gewond bij een vechtpartij op de Rubenslaan.

FC Utrecht heeft nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek staan. De openbare aanklager beslist vandaag of hij een vooronderzoek start. Mogelijk moet straks de thuiswedstrijd tegen Ajax zonder publiek worden gespeeld.

De directie van FC Utrecht was onbereikbaar voor commentaar.