Alan Pardew is blij Sparta-ADO dinsdagavond al is. ,,Het is voor ons ook belangrijk dat we niet in wedstrijden achterlopen."
Volledig scherm
Alan Pardew is blij Sparta-ADO dinsdagavond al is. ,,Het is voor ons ook belangrijk dat we niet in wedstrijden achterlopen." © BSR Agency

Pardew spreekt waardering uit voor KNVB: ‘In Engeland gaat dat niet zo snel’

Dat ADO Den Haag morgen al de uitwedstrijd tegen Sparta kan inhalen, zorgt voor tevredenheid bij trainer Alan Pardew.

,,Ik ben er erg blij mee dat de wedstrijd naar morgen verplaatst is”, reageert Pardew. De Engelse trainer vreesde al voor de wind en zag zijn zorgen gisteren uitkomen. ,,Ik denk dat ze de juiste beslissing hebben genomen om de wedstrijd er vanwege de storm op tijd uit te halen. Het zou een farce geweest. Ik denk daarin ook aan de fans.”

Die hoefden nu niet de weg op, al is het met nog geen 25 kilometer maar een kippeneindje van Den Haag naar Rotterdam. Afgelasten is 1, de wedstrijd opnieuw inplannen is 2. De bond koos voor dinsdag 20.45 uur. Ook omdat zowel ADO als Sparta klaar is in de beker. Beide clubs hebben nu één doel en dat is in de eredivisie blijven.

Pardew: ,,Mijn waardering voor de bond hoe snel ze het hebben opgelost voor ons, in Engeland gaat dat niet zo snel. Daar hadden ze ook gezegd: ‘Wij krijgen het stadion niet klaar.’ Hier wel. Daar ben ik erg blij mee. Het is ook belangrijk dat we niet in wedstrijden achterlopen.”

In punten staat ADO al wél achter. Zaterdag liep de afstand tot de nummers 16 (VVV) en 15 (PEC Zwolle) op tot respectievelijk 4 en 5 punten. ,,Ook daarom ben ik blij dat we nu kunnen spelen en niet tot zaterdag hoeven wachten tot we weer een wedstrijd hebben.”