‘Paris Saint-Germain is een heel mooie club’

VideoAjax-trainer Erik ten Hag maakt zich vooralsnog niet zo druk om het vele transfernieuws dat er rond spelers van zijn selectie naar buiten komt. Vandaag kwam daar het nieuws bij dat Frenkie de Jong een transfer maakt naar Paris Saint-Germain. Daar ging Ten Hag op de persconferentie voor het competitieduel tegen PEC Zwolle niet specifiek op in. Wel grapte hij: ,,Ik heb net Frans met hem gesproken. ‘Ça va?’ vroeg ik hem.”

De Jong was even daarvoor aangekomen op De Toekomst. Dat werd scherp in beeld gebracht door verschillende camerateams. Een officiële reactie wilde de goedlachse international die het gebeuren zelf geamuseerd aanschouwde, niet geven. Hij wilde slechts voldoen aan één interviewverzoek dat al van tevoren vaststond.

,,Met transfernieuws hebben we het hele jaar al te maken”, zegt Ten Hag. ,,Dat is niet iets nieuws. Het maakt voor mij ook niet uit dat het nu zo vroeg in het jaar al is. Hierna zal er weer een ander item komen. Het zal misschien zelfs alleen maar meer worden.” Wel vindt hij het een compliment voor de speler zelf én Ajax dat grote clubs zoveel interesse tonen in de Ajacieden. ,,Dat is fantastisch natuurlijk en ook in het belang van hun verdere ontwikkeling.” Met Paris Saint-Germain kiest De Jong straks wellicht voor een voor sommige wat minder bekende competitie als bijvoorbeeld de Engelse. ,,Maar de Franse competitie is ook heel pittig”, weet Ten Hag. ,,Spelers zullen het er met hun zaakwaarnemer ongetwijfeld goed over hebben. Paris Saint-Germain is een heel mooie club. Maar er zijn meerdere mooie clubs. In elk geval zijn het allemaal topclubs.”

Volledig scherm
Erik ten Hag © ANP Pro Shots

Met vijf wedstrijden in vijftien dagen en drie fronten waarop het momenteel strijdt, breken er voor Ajax belangrijke weken aan. Morgen staat de kunstgraswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma terwijl woensdag tegen Bayern München wordt gestreden om de eerste plek in de Champions Leaguepoule. Transfergeruchten zouden voor afleiding kunnen zorgen in de strijd voor eindelijk weer eens een prijs. ,,Maar de spelers gaan er tot nu toe stoïcijns mee om. Ik zie althans niet dat het invloed heeft op de prestaties van het veld. Ze willen iets bereiken bij Ajax. Ze willen titels winnen. Ze hebben hier een job te doen. Daarvoor moeten ze presteren.”

Tegen PEC Zwolle kan Ajax in elk geval weer beschikken over Hakim Ziyech en Lasse Schöne. Ze trainden deze week weer mee met de eerste selectie. Ziyech miste de laatste drie wedstrijden door een blessure. Schöne moest de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag aan zich voorbij laten gaan. Wie Ten Hag, morgen opstelt in de spits is nog de vraag. Klaas-Jan Huntelaar kreeg tegen ADO weer de voorkeur maar hij scoorde niet. Zijn concurrent en vervanger Kasper Dolberg deed dat als invaller wel.

Beluister hier de AD Voetbal podcast met Sjoerd Mossou en Ajax-watcher Daniel Dwarswaard:

Volledig scherm
© ANP
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.