Volledig scherm
Reza Ghoochannejhad © BSR Agency
6
EINDE
2
  • Iliass Bel Hassani 26'
  • Reza Ghoochannejhad 60' 81' 83' 88'
  • Gustavo Hamer 90'+3'
  • Melle Meulensteen 28'
  • Clint Leemans 34'

PEC walst over RKC heen: droomdebuut Reza met vier treffers

RKC ging met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in, maar had na rust niet gerekend op Reza Ghoochannejhad van PEC Zwolle. De Iraniër maakte vandaag na rust zijn debuut voor de Zwollenaren en luisterde dat op met maar liefst vier doelpunten. Gustavo Hamer bepaalde in de slotminuut de eindstand op 6-2.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een invaller vier keer weet te scoren. Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

Iliass Bel Hassani bracht Zwolle in de 26ste minuut met een schot van dichtbij op voorsprong. De thuisploeg kon maar eventjes van die marge genieten. Verdediger Melle Meulensteen maakte met een schitterend afstandsschot in de 28ste minuut gelijk. RKC ging zelfs met een voorsprong rusten. Een indraaiende voorzet van Clint Leemans werd door niemand aangeraakt en verdween in één keer in het doel.

PEC-trainer John Stegeman bracht Reza in de 56ste minuut in het veld. De oud-speler van Heerenveen had maar even nodig om het verschil te maken. In de 60ste minuut was het al gelijk. De overige drie treffers maakte de bijna 32-jarige aanvaller in de 81ste, 83ste en 88ste minuut. In blessuretijd zorgde Gustavo Hamer voor de 6-2.

RKC blijft door het verlies laatste in de eredivisie met 1 punt, PEC sluit met 7 punten aan bij de middenmoot.