Volledig scherm
Gustavo Hamer (m) liep in Friesland een hamstringblessure op en laat deze week, net als Rick Dekker, zijn verstandskies trekken. © BSR Agency

PEC Zwolle heeft te weinig spelers en blaast oefenduel met Groningen af

PEC Zwolle heeft een streep gezet door een oefenduel met FC Groningen, dat donderdag in de interlandperiode plaats zou vinden. Trainer John Stegeman mist liefst 10 spelers.

Naast de al langer afwezige Bram van Polen, Thomas Lam, Mike van Duinen, Kenneth Paal en Etiënne Reijnen waait een een drietal PEC-spelers uit voor interlands. De Noorse linksbuiten Dennis Johnsen treft onder meer Jong Oranje, terwijl Darryl Lachman met Curaçao in en tegen Costa Rica speelt en Yuta Nakayama naar Brazilië afreist met het Olympische elftal van Japan.

Daar blijft het niet bij, want de trainer van PEC Zwolle kreeg te horen dat zowel Gustavo Hamer als Rick Dekker de verstandskies moeten laten trekken. Die ingrepen zijn daarom gepland in de interlandperiode. Hamer liep zaterdag tijdens de derde opeenvolgende nederlaag, in Heerenveen, bovendien een hamstringblessure op. 

Stegeman wilde het oefenduel met Groningen aangrijpen om nieuwe, gepasseerde en onlangs herstelde spelers wedstrijdritme op te laten doen. Degenen die nog beschikbaar zijn, zullen nu bij Jong PEC Zwolle, dat de beloften van FC Twente maandagavond ontvangt, opdraven.

Bekijk hier de samenvatting van SC Heerenveen - PEC Zwolle: