Jaap Stam.
Volledig scherm
Jaap Stam. © Getty Images

PEC Zwolle hoopt topkandidaat Stam nog deze week te presenteren

Jaap Stam wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De club voerde de afgelopen dagen meerdere gesprekken met de topkandidaat en hoopt de oud-international eind deze week te presenteren als opvolger van de vorige week ontslagen John van ‘t Schip.

Voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp openden zaterdag de onderhandelingen met Stam en zijn management, bestaande uit zaakwaarnemers Henk Timmer en Henk van Ginkel. De voorbije dagen voerden beide partijen meerdere gesprekken. Daarbij kwam onder meer de samenstelling van de selectie, de invulling van de staf en het financiële gedeelte aan bod. Na de kerstdagen hopen Nijkamp en Visser op die onderdelen tot een definitief vergelijk te komen.

Enige kandidaat

Stam is voor Nijkamp en Visser - vooralsnog - de enige kandidaat om PEC Zwolle het komende half jaar voor degradatie te behoeden. De club is na een erbarmelijk kalenderjaar afgegleden naar plek 16 in de eredivisie. Na het bekerdebacle tegen AZ vorige week, werd trainer Van ‘t Schip ontslagen. In het verloren duel met VVV fungeerde assistent Gert Peter de Gunst afgelopen vrijdag als interim-coach.

Sinds zijn ontslag bij Reading in maart is Stam clubloos. De oud-speler van Zwolle was eerder bij PEC actief als assistent-trainer. In 2014 ging hij samen met Andries Ulderink bij Ajax aan de slag, waar zij de leiding kregen over het beloftenteam van de Amsterdammers. In 2016 werd Stam aangesteld als hoofdtrainer van Reading, dat acteert op het tweede niveau in Engeland. Met die club liep hij een jaar later op een haar na promotie naar de Premier League mis. 

Reading's Dutch manager Jaap Stam gestures on the touchline during the English Championship play-off final football match between Huddersfield Town and Reading at Wembley Stadium in London on May 29, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Volledig scherm
Reading's Dutch manager Jaap Stam gestures on the touchline during the English Championship play-off final football match between Huddersfield Town and Reading at Wembley Stadium in London on May 29, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE © AFP