Volledig scherm
© anp

PEC Zwolle naar derde plek na ruime zege op FC Dordrecht

UpdatePEC Zwolle is de nieuwe nummer drie van Nederland na een thuisoverwinning op FC Dordrecht. De Zwollenaren wonnen vanavond in een matige wedstrijd met 4-0 door doelpunten van Stef Nijland (twee), Sheraldo Becker en Ben Rienstra. De ploeg van trainer Ron Jans stijgt daarmee van de vierde naar de derde plaats omdat concurrent Feyenoord eerder op de avond verloor bij sc Heerenveen (3-1).

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

De wedstrijd in het IJsseldelta-stadion begon een kwartier later omdat de spelersbus van FC Dordrecht in de file was komen te staan, maar toen de hekkensluiter van de eredivisie eenmaal was gearriveerd noteerden de Dordtenaren direct de eerste kans van de wedstrijd. Joris van Overeem schoot na vijf minuten laag in de hoek, maar doelman Warner Hahn kon de bal nog net naast tikken.

PEC Zwolle nam daarna het initiatief in de wedstrijd, maar creëerde ondanks een veldoverwicht nauwelijks kansen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een schot van Becker werd nog gekeerd door Te Loeke, maar de doelman was kansloos op de rebound van Stef Nijland: 1-0.

FC Dordrecht kreeg na rust mogelijkheden om wat aan de achterstand te doen, maar speelde de aanvallen niet goed uit of had pech in de afronding. De beste kans voor Dordt was een kwartier voor tijd voor invaller Rick ten Voorde, die de bal ineens uit de lucht nam op een voorzet van Fernando Lewis, maar de bal belandde via de grond tegen de lat.

Kort daarop besliste Zwolle de wedstrijd via Becker, die de bal na een snelle aanval langs Te Loeke schoot. In de slotfase liep Zwolle uit naar 4-0 toen Ben Rienstra de bal via de handen van Te Loeke in de kruising krulde en Nijland in kon tikken op een pass van Becker.

FC Dordrecht blijft door de nederlaag laatste in de eredivisie met 11 punten uit 21 wedstrijden. De achterstand op NAC, dat dinsdag thuis met 2-0 verloor van PSV, blijft vier punten.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp