Volledig scherm
© ANP Pro Shots
0
EINDE
1
  • Rick Dekker 30'

PEC Zwolle nog niet de oude maar wint wel in Emmen

Het naar zelfvertrouwen zoekende PEC Zwolle kreeg vanmiddag een oppepper. Simpel ging het niet bij FC Emmen, maar de zege werd over de streep getrokken: 0-1. Voor de tweede keer dit seizoen won PEC op vreemde bodem.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

PEC-trainer John van ’t Schip hield zijn opstelling tot en met de wedstrijddag geheim. Niet alleen voor de supporters en de media, maar zelfs voor zijn spelers. De coach toverde, na een week lang goed bestuderen, een oude en vertrouwde formule uit de hoge hoed. Zo keerde Bram van Polen terug op linksback en kreeg Zian Flemming een plekje op het middenveld.

Hoewel in Emmen een heldere lijn in het spelsysteem ontbrak, kwam PEC Zwolle na een half uur spelen wel op voorsprong. Uitgerekend door de speler die zelden scoort: Rick Dekker. Zijn laatste treffer maakte de middenvelder in december 2016, uit bij ADO Den Haag. Deze zondagmiddag was Dekker het eindstation van een goede aanval. De voorzet was van Kingsley Ehizibue.

Maar makkelijk na de 0-1? Nee, dat had PEC Zwolle het verre van in Emmen. De eredivisie-nieuwkomer kreeg een paar grote kansen (eerste én tweede helft) en meende vlak na rust recht te hebben op een penalty. Die gaf arbiter Björn Kuipers niet, hij toonde Emmen-speler Niemeijer de gele kaart vanwege een schwalbe.

PEC Zwolle bleef met hangen en wurgen overeind, zag Thomas Lam uitvallen met een blessure en kreeg in de tegenstoot mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dat gebeurde niet, maar de punten gaan wel mee naar Zwolle. Door die ene goal van Rick Dekker.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots