Yuta Nakayama zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt.
Volledig scherm
Yuta Nakayama zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt. © ANP Sport
1
EINDE
0
  • Yuta Nakayama 43'

PEC Zwolle pakt drie belangrijke punten tegen Groningen

PEC Zwolle heeft ook in zijn derde competitiewedstrijd in 2020 punten gepakt. Na twee gelijke spelen won de ploeg van coach John Stegeman met 1-0 van FC Groningen. PEC klom door de zege van de zestiende naar de veertiende plaats.

Het zag er in de eerste helft lang niet naar uit dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. FC Groningen kreeg de beste kansen. De 17-jarige Romano Postema, die in basis begon voor de aan Stade Reims verkochte Kaj Sierhuis, zag zijn schot gekeerd worden door doelman Michael Zetterer. De keeper redde ook op een kopbal van Joel Asoro.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

Vlak voor rust bezorgde Yuta Nakayama PEC de voorsprong. Hij kopte raak uit een corner van Gustavo Hamer. FC Groningen zocht in de tweede helft naar de gelijkmaker, maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de defensie van Zwolle. Schoten van Ajdin Hrustic en Ahmed El Messaoudi gingen naast. Invaller Kian Slor bij de Groningers zag zijn schot in blessuretijd op de paal belanden.

Aanvoerder Bram van Polen speelde zijn 206e eredivisiewedstrijd voor PEC. Daarmee passeerde hij Alex Booy en is hij de Zwolle-speler met de meeste eredivisieduels. Van Polen is bezig aan zijn dertiende seizoen bij PEC. Vijf daarvan speelde hij in de eerste divisie.

Sergio Padt baalt, zijn ploeg maakte aanspraak op meer.
Volledig scherm
Sergio Padt baalt, zijn ploeg maakte aanspraak op meer. © BSR Agency
Romano Postema maakte zijn basisdebuut. Hij is amper 17 jaar oud.
Volledig scherm
Romano Postema maakte zijn basisdebuut. Hij is amper 17 jaar oud. © ANP Sport
Yuta Nakayama maakte het enige doelpunt.
Volledig scherm
Yuta Nakayama maakte het enige doelpunt. © BSR Agency