PEC Zwolle stapt bij handhaving over op natuurgras

videoPEC Zwolle vervangt komende zomer het kunstgras door natuurgras, mits de club zich handhaaft in de eredivisie. Door de overstap zijn wel andere velden nodig om alle elftallen op te laten trainen en spelen.

Eerder kondigde ADO Den Haag al aan na dit seizoen op echt gras te spelen. De clubs profiteren van een regeling waarbij Europese inkomsten van de topclubs beschikbaar komen voor goede velden.

De Zwolse eredivisionist speelt sinds de opening van het MAC3PARK-stadion op kunstgras en uitte de afgelopen jaren al vaker de wens om over te stappen op natuurgras of hybride gras; een mengvorm van echt gras met kunstgras. Nu is de kogel door de kerk en wordt gekozen voor 100 procent natuurgras. De gesprekken met de gemeente Zwolle zijn in volle gang.

Doordat de nieuwe grasmat hooguit 150 uur mag worden bespeeld en het kunstgras 2.000 uur wordt gebruikt, zijn extra velden nodig. PEC Zwolle en de gemeente werken aan een constructie waarbij de eredivisieclub twee velden pal naast het stadion krijgt en twee velden op een nabijgelegen sportcampus.

Voorzitter Adriaan Visser van de club heeft alle vertrouwen in lijfsbehoud, ondanks de huidige vijftiende positie op de ranglijst.

Volledig scherm
© Lenferink Groep