Riechedly Bazoer is de gevierde man na de 1-0.
Volledig scherm
Riechedly Bazoer is de gevierde man na de 1-0. © BSR Agency
3
EINDE
0
  • Riechedly Bazoer 27'
  • Tim Matavz 30'
  • Bryan Linssen 71'

Pegel Bazoer hoogtepunt bij simpele zege Vitesse op onmachtig VVV

Vitesse gaat toch nog met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van interim-trainer Joseph Oosting versloeg VVV-Venlo in de Gelredome met 3-0. Onder leiding van Oosting pakte Vitesse zeven punten uit drie wedstrijden en bereikte het ook de achtste finales van het bekertoernooi, met winst op ODIN’59 (4-0).

De openingsfase is het Gelredome was een stuk minder spectaculair dan die van de avond ervoor, toen Rico Verhoeven en Badr Hari met elkaar de strijd aangingen. Het was aan Riechedly Bazoer te danken dat de toeschouwers niet in slaap vielen. Hij brak de wedstrijd uit het niets open met een schitterende treffer.

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse - VVV (premium). 


De oud-Ajacied, vergruisd onder de vorige maand opgestapte trainer Leonid Sloetski, trok daarop een spint naar de zijlijn waar hij de uitgestrekte armen van Oosting vond. Twee minuten later kon de interim-coach opnieuw juichen toen Tim Matavz op aangeven van de opgestoomde verdediger Danilo Doekhi koel afrondde (2-0). Daarna was ook Limburger Bryan Linssen nog gevaarlijk tegen zijn oude club, maar Kirschbaum was paraat.

Wandeltempo

De tweede helft begon in hetzelfde wandeltempo als de eerste, en pas na tien minuten stichtte Vitesse weer gevaar. Tim Matavz kon de bal vrij inkoppen maar stuitte ook op Kirschbaum. Aan de andere kant van het veld greep Remko Pasveer uitstekend in toen VVV-aanvaller Jerome Sinclair zomaar voor hem opdook. Het was na 66 minuten het eerste werk voor de Vitesse-keeper.

Vitesse besliste twintig minuten voor tijd het duel via een kopbal van Linssen. Scheidsrechter Simon Mulder keurde de treffer in eerste instantie af voor leunen op een tegenstander, maar de VAR corrigeerde die beslissing: 3-0.

Oosting nam de geel-zwarte brigade eind vorige maand over van Sloetski, die na vijf competitienederlagen op rij opstapte. Vitesse gaat nu als nummer 6 van de eredivisie de winterstop in, met vier punten minder dan PSV dat op de derde plaats staat.

VVV neemt de zestiende plek in, met maar vier punten meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk.

Vitesse-VVV.
Volledig scherm
Vitesse-VVV. © AD Sportwereld