Volledig scherm
Elvis (l) en Jim hebben zich een superstrak Pellè-kapsel laten aanmeten bij de kapper van de voetbalvedette zelf. © Sanne Donders

Pellè-kapsel is helemaal hot

Feyenoordspeler Pellè is 'hot' en niet alleen bij zijn vrouwelijke fans. Steeds meer jongens laten zich een Pellè-kapsel aanmeten. De retrolook van de succesvolle Feyenoord-spits is helemaal hip onder gastjes van een jaar of 10, zo blijkt overal in Nederland aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Volledig scherm
© AD
 
Ik zie er niet alleen uit als een nice boy, ik gedraag me ook zo. Ik hoop dat iedereen die met mijn kapsel rondloopt hetzelfde doet.
Graziano Pellè

Jim Weber (10) en Elvis Lagerman (11) uit Rotterdam zijn twee van die nieuwe trendvolgers. Ze vinden de ingeschoren scheiding het mooist aan de Pellè-look, klinkt het in koor vanuit de kappersstoel in de Barbershop onder hotel New York.

'Schoolboy-scheiding'
Het is niet toevallig dat de jongens deze kapperszaak uitkozen. Als fan van Graziano Pellè kun je je diens 'schoolboy-scheiding' nergens beter laten aanmeten dan bij de kapper van de bekende voetballer zelf, zo redeneren ze wijs. 'Ik voetbal trouwens ook bij Feyenoord. In de D3,' zegt Jim trots.

Zijn moeder Martine van der Tooren kijkt geamuseerd toe. 'Jim is nog nooit zoveel met zijn haar bezig geweest,' zegt ze lachend. Met 25 euro vindt ze de knipbeurt van haar zoon wel aan de prijs, maar het resultaat is volgens haar tien keer beter dan bij de vorige kapper. 'Die zette er de plantenspuit op en was niet eens heel veel goedkoper.'

'Veel makkelijker'
Elvis, die al langer rondloopt met het Pellè-kapsel en het weer in vorm laat knippen, vindt zijn nieuwe coupe 'veel makkelijker' dan het lange haar van vroeger. 'Je moet er 's morgens eventjes tijd insteken - natmaken, goed kammen en dan helemaal strak maken met gelwax - maar dan zit het de hele dag goed,' zegt hij.

Die gelwax of pomade is belangrijk, zeggen kappers Robert, Ivan, Hans, Pascal en John. 'Je moet vooral veel gebruiken. Niet een beetje inwrijven met je vingertoppen maar flinke klodders in je hand nemen en dan het haar in model boetseren.'

Geheim
Toch zit het geheim van een goede Pellè-look volgens hen in de vorm. 'Je moet su-per-strak opknippen,' weten de kappers.

Graziano Pellè zelf vindt het geweldig dat zijn kapsel zo populair is en nu zelfs schooljongens inspireert. 'Ik begrijp hen als geen ander. Op mijn 12de liet ik mijn haar ultrakort scheren, zoals de Braziliaanse international Ronaldo, mijn toenmalige idool,' reageert hij enthousiast over de telefoon.

Respect
De Italiaanse voetballer koos zijn huidige kapsel omdat hij van de jaren '60-stijl houdt, zegt hij. 'Qua look, maar ook omdat mensen respectvol met elkaar omgingen. Die gedachte wil ik ook uitdragen met mijn coupe. Ik zie er niet alleen uit als een nice boy, ik gedraag me ook zo. Ik hoop dat iedereen die met mijn kapsel rondloopt hetzelfde doet.'