Volledig scherm
Gastón Pereiro moest het afgelopen weekend doen met een korte invalbeurt. © BSR Agency

Pereiro ondanks minder speeltijd bij PSV opgeroepen voor Uruguay

Gastón Pereiro zit opnieuw bij de nationale selectie van Uruguay. De ploeg trekt eind maart naar China om deel te nemen in het toernooi om de China Cup. Naast Uruguay zijn China, Oezbekistan en Thailand de deelnemende landen. 

Pereiro krijgt op dit moment niet veel speeltijd bij PSV, maar hoort desondanks bij de 23-koppige groep die de nationale ploeg vormt. Voor de Uruguayaan ontstaat komende zomer de situatie waarin zijn contract bij PSV nog maar een jaar loopt. 

Aangezien zijn zaakwaarnemer Paco Casal geen wil heeft getoond om de verbintenis te verlengen, moet Pereiro na het seizoen in principe verkocht worden. Wil de zaakwaarnemer ook daaraan niet meewerken, dan is het nog de vraag wat PSV gaat doen. 

  1. Löw: We hadden wellicht het geluk dat we vorige keren misten

    Löw: We hadden wellicht het geluk dat we vorige keren misten

    De Duitse bondscoach Joachim Löw erkent dat zijn ploeg in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje een beetje geluk heeft gehad. Het Nederlands elftal domineerde na rust en kwam van 0-2 terug tot 2-2, maar vlak voor tijd wist Nico Schulz de ‘Mannschaft’ alsnog de winst te bezorgen (2-3). ,,We hadden deze wedstrijd wellicht het geluk dat we de vorige keren een beetje misten’', zo doelde Löw op de duels met Oranje in de Nations League, die in 3-0 en 2-2 eindigden.