Volledig scherm
Gastón Pereiro in actie tegen FC Utrecht. © Getty Images

Pereiro voelt het vertrouwen van Van Bommel: 'Heerlijk om zo te spelen'

Dat Gastón Pereiro soms een aardig potje kan voetballen en met zijn techniek veel voetballiefhebbers laat genieten, is geen nieuws. Hij heeft zichzelf de afgelopen jaren in veel duels al volop bewezen. 

Toch was er in sommige wedstrijden ook genoeg aan te merken op de Uruguayaan, die geen constante prestatiecurve liet zien. In de topduels stond hij er vrijwel altijd, maar in andere wedstrijden zakte hij soms weg en was hij onvoldoende bij het spel betrokken.

In het eerste eredivisieduel van dit seizoen hoopt Pereiro de toon te hebben gezet. Onder zijn aanvoering werd in de eerste helft een begin gemaakt met het afrekenen met FC Utrecht, waarna in de tweede helft met name Steven Bergwijn het commando overnam. Pereiro scoorde via een prachtige vrije trap en wist de 1-0 aan te tekenen, zoals Luc Nilis het in zijn beste dagen deed. ,,Ik voel me heel goed momenteel", zei de aanvaller, die ook een aantal fraaie acties in huis had. ,,Het vertrouwen van de trainer geeft me de rust die ik nodig heb. Ik heb het gevoel dat ik me volledig op mijn huidige positie kan concentreren en de trainer geeft me het gevoel dat ik belangrijk voor de ploeg ben. Dat doet me heel goed."

Pereiro zag ook dat zijn ploeggenoten in de tweede helft elkaar iets gunden, onder meer Steven Bergwijn probeerde Luuk de Jong te laten scoren. ,,We hadden nog een goal meer kunnen maken, maar het is goed dat we het beste uit elkaar willen halen en elkaar ook iets gunnen. Zo'n tweede helft? Ja, dan is het heerlijk om hier te voetballen."

Volledig scherm
Gastón Pereiro krult uit een vrije trap op fraaie wijze de 1-0 binnen voor PSV. © ANP Pro Shots