Gesloten sportcomplexen, zo ook hier bij Feyenoord. Dat betekent werk aan de winkel voor personal trainers en performance-coaches.
Volledig scherm
PREMIUM
Gesloten sportcomplexen, zo ook hier bij Feyenoord. Dat betekent werk aan de winkel voor personal trainers en performance-coaches. © Getty Images

Performance-coach Redan: Kuyt zou in zijn eigen gym tekeer zijn gegaan deze weken

Eredivisiespelers en jeugdspelers zitten met de handen in het haar tijdens deze coronacrisis, want er kan niet getraind worden. Werk aan de winkel voor de personal trainer en performance-coaches. Deze site spreekt er drie.

Iwan Redan

Iwan Redan
Volledig scherm
Iwan Redan © DIJKSTRA, ROEL

Iwan Redan (39) is performance-coach en maakt profvoetballers fit. Ook in deze tijden van corona waar diezelfde profs nu al wekenlang geen groepstraining volgen bij hun club. De oud-prof van onder meer RKC en Willem II ziet elke dag social mediaposts langskomen van profs die hun tijd doorkomen met thuistraining en maakt zich daar zorgen om. ,,De intensiteit van de trainingen haalt het vaak niet bij de intensiteit die ze gewend zijn. Ik merk dat ze de behoefte hebben aan beweging waardoor ze ook bij mijn bedrijf Beyond Yourself aankloppen. Die wc-rol-challenge van de profs was grappig, maar we zijn weer een paar weken verder en in de tussentijd heb ik nauwelijks iets nieuws gezien waar spelers deze bizarre tijden mee doorkomen. In Duitsland en Engeland zag ik hoe clubs dat opvingen. Die oplossingen vond ik creatief. De jongens moeten toch aan een bepaalde prikkel komen.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.