Volledig scherm
Arnold Kruiswijk. © Photo News

Personele zorgen voor Vitesse in aanloop naar Ajax

Arnold Kruiswijk is momenteel onmisbaar bij Vitesse. Bij afwezigheid van de Groninger wegens een kuitblessure is de linkerflank een zorgenkindje voor het topduel met Ajax, aanstaande zondag.

Door Lex Lammers

Trainer Henk Fraser heeft bij Vitesse voor het duel met de Amsterdammers met Kevin Diks op rechts een alternatief voor de geschorste Kelvin Leerdam. En met Matt Miazga is de afwezigheid van de gekwetste Maikel van der Werff (knie) ingevuld. Maar links achterin ligt er een knelpunt voor de coach.

Fraser heeft twee opties. Naast Alexander Büttner is Lassana Faye beschikbaar. Maar Büttner mist fitheid en Faye kampt met een gebrek aan ervaring. De Rotterdammer heeft niet meer dan de KNVB-bekerwedstrijd tegen Jodan Boys in de benen.

,,Faye is verder”, stelt Fraser. ,,Dat is wel duidelijk. Büttner is een optie puur door zijn ervaring en zijn kwaliteiten. Maar ik ga niet ontkennen dat er grote kanttekeningen zijn bij zijn fitheid.”

Fraser heeft nog bijna een week om zijn team te formeren. Hij hoopt dat Kruiswijk in die tijd weer fit wordt. Dan is er op links helemaal geen knelpunt. Fraser: ,,Zou hij (Kruiswijk, red.) er de laatste training bij zijn, dan kan hij ook spelen.”