Politie onderzoekt oorzaak hartaanval Ajax-steward in Arena

VideoDe politie onderzoekt of een incident op de tribune tijdens het duel tussen Ajax en Heracles Almelo (1-1) vanavond iets te maken heeft met een hartinfarct van een steward in de Johan Cruijff Arena.

Agenten willen op basis van bewakingsbeelden te weten komen of de bewuste steward voor zijn hartaanval door een supporter is belaagd. Op internet circuleren verhalen dat de man bij zijn keel werd gepakt en zelfs geslagen zou zijn. De politie en Ajax kunnen dat nog niet bevestigen. 

,,Dat moet het onderzoek uitwijzen", zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis. ,,Wij hebben veel beelden en die zullen zeker deel uitmaken van het onderzoek." 

Incident

De club bevestigt wel dat zich een incident voordeed op de tribune waar de steward een hartinfarct kreeg. De toestand van de man is stabiel, zegt Brinkhuis ,,Hij werd gereanimeerd, overgebracht naar het ziekenhuis en is bij kennis." De identiteit en leeftijd van de steward zijn nog niet vrijgegeven.

AT5 on Twitter

UPDATE: de politie kan bevestigen dat de persoon die werd gereanimeerd een steward van Ajax is https://t.co/fgPv2fq855

Volledig scherm
De Johan Cruijff Arena. © Proshots
  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”