Volledig scherm
Tom Beugelsdijk heeft arbiter Martin van den Kerkhof iets te melden. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Amadou Ciss 40'
  • Lex Immers 74'

Pover ADO schrikt tegen Fortuna te laat wakker en belandt onder de streep

Fortuna Sittard heeft onderin de eredivisie een zeer belangrijke overwinning op concurrent ADO Den Haag behaald. Een week na de 3-0 bekerzege bleek nu een minimale 1-0 voorsprong met wat fortuin voldoende.

Door Yorick Groeneweg

Fortuna Sittard kwam aan het eind van de eerste helft op voorsprong door Amadou Ciss. De Senegalese aanvaller gebruikte in duel met Shaquille Pinas slim zijn lichaam en schoot hard raak. ADO was lang onmachtig, maar kwam er na de 1-0 al wat meer uit. Zo waren John Goossens en Lex Immers voor rust al dichtbij, maar keeper Alexei Koselev en de lat voorkwamen de gelijkmaker.

Het bleek de opmaat tot een meeslepend voetbalgevecht in de tweede helft, totaal in contrast met het tamme begin. Eenmaal op achterstand toonde ADO ook een heel ander gezicht. Het ging de strijd echt aan en dwong opeens ook kansen af. Overigens net als Fortuna, dat er via onder anderen de Duitse rauwdouwer Felix Passlack af en toe nog zeer gevaarlijk uitkwam.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - ADO Den Haag (premium).

Toch leek ADO op 1-1 te komen. Lex Immers scoorde met een schot van afstand, maar het doelpunt werd geannuleerd omdat Tomas Necid de bal onderweg in buitenspelpositie toucheerde. Het bleef vervolgens bij 1-0, waardoor Fortuna en ADO op de ranglijst van positie wisselden. Met twee punten voorsprong staan de Limburgers nu veertiende, de Hagenaars zakten naar de zestiende plek en zullen zich nog meer zorgen moeten maken dan ze al deden.

Volledig scherm
Fortuna Sittard ADO Den Haag © AD