Volledig scherm
© anp
0
EINDE
0

Pover Sparta komt niet verder dan remise tegen FC Emmen

Sparta is de eerste van twee finalewedstrijden tegen FC Emmen niet overtuigend begonnen. De ploeg van Dick Advocaat kwam in stadion De Oude Meerdijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zondag is de return op Het Kasteel.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© Pro Shots

Door Dennis van Bergen

De 0-0 gaf de verhoudingen goed weer. Onder anderen Michael Chacon en Anco Jansen kregen mogelijkheden namens de thuisclub. Nick Bakker, wiens poging stijlvol gekeerd werd door Sparta-doelman Leonard Nienhuis, kreeg zelfs een riante kans. Aan de andere kant verzuimden Fred Friday en Robert Mühren (beide tweemaal) FC Emmen-keeper Dennis Telgenkamp te verslaan.

Dubieus moment was de overtreding op Stijn Spierings in de zestien. Op advies van de video-arbiter werd het moment uiteindelijk niet bestraft met een penalty.

De 0-0 is een gevaarlijke uitslag voor de return voor Sparta, komende zondag op Het Kasteel. Wanneer FC Emmen één doelpunt maakt, moeten de Rotterdammers er twee maken. En dat lijkt op basis van vanavond geen eenvoudig karwei.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

Gele kaart Kenneth Dougall

Er komen vier minuten extra tijd bij. De eindfase in Emmen verloopt nogal rommelig. Gaat er nog een ploeg als winnaar uit de strijd komen vanavond? Of krijgen we een echte finale op Het Kasteel zondag?

Gele kaart Stef Gronsveld na een overtreding op Floranus.

Stijn Spierings wordt vervangen door Paco van Moorsel

Nu is Emmen nadrukkelijk opzoek naar de openingstreffer. Drie hoekschoppen in korte tijd leiden tot gevaar. De ploeg van Lukkien dringt aan en Sparta oogt niet zeker.

Thomas Verhaar wordt vervangen door Dabney dos Santos

Sparta jaagt op het uitdoelpunt, tot nu toe zonder succes.

Net als in de eerste helft krijgt Robert Mühren ook nu een grote kans. Weer verzegelt hij deze niet. Opnieuw is Friday de aangever maar krijgt de spits de bal niet tussen de palen.

Het curieuze moment van de arbitrage krijgt vast nog een staartje. Twitter ontploft al na het geklungel van Lindhout en Manschot.

Cas Peters wordt vervangen door Mario Bilate

Wat een opmerkelijk moment! De videoref wordt ingeschakeld nadat Bannink Spierings flink vastpakt en naar de grond werkt bij een vrije trap van Verhaar. Hij durft geen beslissing te nemen. Na ruim een minuut overleg tussen de videoref Manschot en scheidsrechter Lindhout besluit de scheidsrechter: geen strafschop.

Emmen stelt Sparta op de proef in deze fase. Twee vrije trappen van de thuisploeg leveren gevaar op. Nienhuis moet aan de bak en behoedt Sparta voor achterstand.

Bannink tekent voor de eerste poging in de tweede helft. Hij schiet van afstand. Nienhuis redt.

Tweede helft begonnen. Nog geen wissels bij beide ploegen.

Einde eerste helft

OptaJohan on Twitter

31 - @FC_Emmen have won 31 of the 50 duels in the first half against Sparta. Power.

Sparta bijna op voorsprong! Fred Friday krijgt bijna geen ruimte van de verdedigers van Emmen, maar knalt de bal toch net naast het doel van Telgenkamp.

Chacon probeert het van heel grote afstand en de poging is niet onaardig. Maar nog altijd wordt het publiek niet vermaakt met doelpunten in dit promotie/degradatieduel.

Na een periode waarin veel gebeurde is nu de rust weergekeerd in Emmen. De wedstrijd is in evenwicht wat betreft balbezit en zit ook redelijk op slot.

Een lekkere uithaal van Spierings eindigt naast het doel van Telgenkamp.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Derde doelman Leonard Nienhuis staat donderdag wederom onder de lat bij Sparta in de belangrijke eerste finalewedstrijd van de play-offs om promotie/degradatie tegen FC Emmen. Roy Kortsmit en Jannik Huth, respectievelijk eerste en tweede keus, zijn nog altijd geblesseerd. Dat zei trainer Dick Advocaat in aanloop naar het treffen in Emmen.

Nienhuis keepte ook in de return van de vorige ronde tegen FC Dordrecht. Die wedstrijd op Het Kasteel eindigde in 2-2, nadat Sparta de uitwedstrijd met 2-1 had gewonnen.

Advocaat zei op Omroep Rijnmond dat de druk bij Sparta ligt, want die club strijdt tegen degradatie. ,,Wij moeten winnen om in de eredivisie te blijven. Voor FC Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn. Als Sparta degradeert dan zijn daar veel consequenties aan verbonden. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren. Voor de fans en iedereen'', aldus de ervaren Haagse coach.

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
54%
46%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
7
3
Vrije trappen
19
13
Overtredingen
11
17
Buitenspel
2
2
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
7
2
Gered door de doelman
2
8
Schoten naast
4
6
Terug naar boven

Opstelling

4-4-2
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven