Volledig scherm
© Pro Shots
3
EINDE
1
  • Nicolai Jørgensen 7'
  • Robin van Persie 44'
  • Sam Larsson 69'
  • Cyriel Dessers 31'

Prachtige treffer Van Persie kers op de taart bij winnend Feyenoord

Het was een moment van pure klasse, vlak voor rust. De keurige lange bal van verdediger Sven van Beek, de op tijd de diepte in vertrokken Robin van Persie. Ramon Leeuwin dacht dat hij de situatie nog wel onder controle kon krijgen, maar de aanname van de topscorer aller tijden van Oranje was vakkundig en de razendsnelle uithaal met de linkervoet had de precisie van een biljarter.

Nabeschouwing

Door Mikos Gouka

Keeper David Jensen was kansloos en Feyenoord stond weer op 2-1. De spelers van FC Utrecht stapten een paar minuten later hoofdschuddend de tunnel in om te gaan rusten. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kende de genialiteit van Van Persie, maar ook zijn zwakte. De routinier speelt kort achter spits Nicolai Jørgensen en Rico Strieder durfde de aanvaller los te laten om druk te zetten. Het maakte dat FC Utrecht vaak simpel de vrije man kon vinden.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg opbouwend in problemen komen, zeker in de eerste helft. Maar omdat de Rotterdammers uiterst effectief met de kansen omsprongen, leverde dat geen al te grote problemen op. Jørgensen opende al vroeg de score toen Jens Toornstra bij een inworp van Feyenoord opeens alle ruimte kreeg van FC Utrecht om de voorzet voor zijn rekening te nemen.

De gelijkmaker van FC Utrecht was niet onverwachts, maar wel onterecht. Cyriel Dessers stond minimaal een meter buitenspel, maar arbiter Bas Nijhuis zag geen vlagsignaal en dus stond het 1-1.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots

Van Persie zette FC Utrecht weer op achterstand en na rust waren de bezoekers minder bedreven in het opjagen en vastzetten van de thuisploeg. Toen Sam Larsson de 3-1 had binnengekopt, dreigde er zelfs een forse afstraffing voor de nummer vijf van de eredivisie. Dat de Zweed scoorde was overigens opvallend want hij was als vervanger van de geblesseerde Jean-Paul Boëtius nauwelijks op een goede actie te betrappen geweest.

Feyenoord stelde met de 3-1 winst plek vier in de eredivisie veilig en dus is het seizoen op 6 mei afgelopen. De play-offs zijn voor FC Utrecht. Of Feyenoord op 6 mei met en glimlach het seizoen afsluit in Heerenveen, hangt uiteraard volledig af van volgende week zondag.

De bekerfinale tegen AZ kan prijs vier in drie seizoenen opleveren. AZ is in vorm, maar de ploeg slaat zelden of nooit toe tegen topclubs in de eredivisie. Al zal AZ-trainer John van den Brom, aanwezig in de Kuip, hebben gezien waar de sleutel ligt. Jaag Feyenoord fanatiek af en je krijgt kansen. Bovendien speelt de ploeg dan volop terug op keeper Brad Jones. Maar die aanpak brengt dus ook een risico met zich mee. Geef Van Persie en Jørgensen iets teveel ruimte om toe te slaan en je hebt defensief een probleem.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde wedstrijd! Feyenoord wint met 3-1 en stelt vierde plek zo goed als veilig.

De blessuretijd is ingegaan. Feyenoord gaat winnen van concurrent FC Utrecht.

De laatste minuten van dit duel is het vooral uitvoetballen. FC Utrecht heeft de hoop al even opgegeven en Feyenoord vindt de 3-1 voorsprong wel prima.

Yassin Ayoub wordt vervangen door Anouar Kali. Ayoub speelt volgend seizoen voor de Rotterdammers en gaat onder luid applaus naar de kant.

Urby Emanuelson probeert het met een schot van afstand, maar zijn poging gaat ruim over. Feyenoord gaat deze wedstrijd winnen, dat kan toch bijna niet anders. De drive bij FC Utrecht is na de 3-1 verdwenen.

Cyriel Dessers wordt vervangen door Lukas Görtler

Sam Larsson wordt vervangen door Tyrell Malacia. Ook de maker van de 3-1 mag gaan rusten van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Volledig scherm
© Pro Shots

Nog een kwartier te spelen, maar het lijkt erop dat FC Utrecht het heeft opgegeven. Feyenoord is sterker en gaat op jacht naar meer.

Robin van Persie wordt vervangen door Bilal Basacikoglu. De maker van de 2-1 gaat naar de kant bij de Rotterdammers.

Mateusz Klich wordt vervangen door Urby Emanuelson

GOAL! 3-1 Feyenoord! Doelpunt Sam Larsson. Na een voorzet van Toornstra kan Larsson binnen koppen. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Een overwinning voor Feyenoord zou betekenen dat het verschil met achtervolger FC Utrecht acht punten wordt. Een gelijkspel houdt het verschil op vijf punten en winst voor FC Utrecht zou een verschil van twee punten betekenen. Voorlopig lijkt het eerste scenario het meest logische.

Een uur gespeeld in Rotterdam. Feyenoord leidt en komt voorlopig nog niet in de problemen.

FC Utrecht kan in het eerste kwartier na rust nog niet écht gevaarlijk worden. Jones heeft nog niet hoeven ingrijpen en dus houdt Feyenoord vrij makkelijk stand in de eigen Kuip.

Labyad mag een vrije trap nemen van zo'n twintig meter, maar zijn schot vliegt ruim over het doel van Feyenoord-keeper Jones.

Wat een kans voor FC Utrecht! Klich volleert de bal vanaf randje zestien, maar Jones redt.

De eerste poging na rust is van FC Utrecht. Van de Streek neemt de bal knap mee, maar schiet van buiten het zestienmetergebied naast.

Tweede helft begonnen! Houdt Feyenoord stand en stelt de regerende landskampioen de vierde plek veilig of knokt FC Utrecht zich terug in de wedstrijd?

Dit is de derde eredivisiewedstrijd dit seizoen waarin Robin van Persie in de basis begint dit, hij maakt nu zijn vierde doelpunt in die wedstrijden, tegenover één doelpunt tijdens zijn zeven invalbeurten.

Van Persie
Volledig scherm
Van Persie © Pro Shots

Rust! Nijhuis fluit voor het einde van de eerste helft. Feyenoord gaat, dankzij de 'beauty' van Van Persie rusten met een voorsprong.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
54%
46%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
7
3
Vrije trappen
11
6
Overtredingen
3
9
Buitenspel
3
2
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
4
3
Gered door de doelman
2
1
Schoten naast
2
8
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven