Volledig scherm
© Joep Leenen
0
EINDE
3
  • Mats Seuntjens 12'
  • Oussama Idrissi 63'
  • Guus Til 80'

Prachtige treffers bezorgen AZ drie punten in Sittard

AZ heeft in Limburg met 0-3 gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg uit Alkmaar dankte de overwinning aan vleugelaanvaller Oussama Idrissi. Hij leverde eerst de voorzet bij de 0-1 van Mats Seuntjens en maakte zelf de tweede treffer. Guus Til sloot de avond in Sittard af met een fraai doelpunt.

Volledig scherm
© Joep Leenen

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden was Fortuna zeker niet kansloos. De Limburgers hadden een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht. Fortuna wist zichzelf ondanks heel wat mogelijkheden niet te belonen.

Na 11 minuten scoorden de bezoekers al. Bij een snelle uitbraak van AZ trok Idrissi de bal voor het doel, waarna Mats Seuntjens intikte.

Vlak na rust had Lazaros Lamprou de gelijkmaker meten maken. De Duitse aanvaller gleed naar de bal toe die voorlangs het doel rolde. Lamprou miste de bal echter volledig.

Terwijl Fortuna bleef doordrukken op het doel van AZ, was het Idrissi die met een bekeken afstandsschot de 2-0 maakte. Til schoot daarna van twintig meter in de kruising waardoor AZ met veel plezier de lange terugreis naar Alkmaar zal maken.

Door de overwinning zorgt AZ ervoor dat Fortuna niet op gelijke hoogte komt. AZ heeft na vijftien wedstrijden zes punten meer dan de club uit Sittard, die zestien punten heeft. De Alkmaarders komen door deze belangrijke overwinning voorlopig op gelijke hoogte met FC Utrecht en Vitesse.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.