Volledig scherm
FC Dordrecht-doelmannen Renze Fij en Nick Wolters (rechts). © Pro Shots

Primeur bij FC Dordrecht: Fij en Wolters beurtelings op doel

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer komt met een noviteit in het nieuwe seizoen. De Zeeuwse oefenmeester gaat zijn twee keepers Renze Fij en Nick Wolters om de twee wedstrijden laten spelen in competitieverband.

De van Heracles gehuurde Fij start morgen in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard en staat ook volgende week tegen Jong FC Utrecht onder de lat. Nick Wolters, die deze zomer overkwam van Roda JC, krijgt het derde duel – thuis tegen FC Emmen – zijn kans.

Quote

De voetbalwe­reld zal er ongetwij­feld een oordeel over hebben.

Gérard de Nooijer

,,De voetbalwereld zal er ongetwijfeld een oordeel over hebben, maar daar stoor ik me niet aan. In de voorbereiding is gebleken dat Renze en Nick niet voor elkaar onderdoen. Dan zou het zonde zijn om één van de twee keepers, die ook goed genoeg is om te spelen, een heel seizoen op de bank te houden. Natuurlijk kunnen er factoren gaan spelen die een keuze tussen beiden zullen forceren, zoals vorm, blessure of persoonlijke omstandigheden maar voorlopig gaan we met deze constructie de competitie in’’, legt De Nooijer zijn opmerkelijke keuze uit.