Volledig scherm
Davy Pröpper met een jonge fan.

Pröpper fit genoeg voor oefenduel in Roemenië

Achter gesloten deuren op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam heeft Oranje zondag de laatste training van dit jaar op Nederlandse bodem afgewerkt. Bondscoach Dick Advocaat had op de trainingsaccommodatie van Ajax zijn volledige selectie van 22 spelers tot zijn beschikking. 

Davy Pröpper, die donderdag de gewonnen oefeninterland tegen Schotland (0-1) moest overslaan vanwege bovenbeenklachten, trainde vanmiddag ook zonder problemen mee.

De middenvelder van Brighton & Hove Albion kan dinsdag in de laatste interland van dit jaar, in Boekarest tegen Roemenië, weer meedoen. Pröpper ontbrak dit seizoen nog geen minuut bij The Seagulls, dat als promovendus verrast met een huidige achtste plaats. 

Met Advocaat op de bank verloor het Nederlands elftal alleen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0). De overige vijf interlands uit de derde periode van de Hagenaar als bondscoach leverden allemaal overwinningen op. Het bleek niet genoeg om uitschakeling voor het WK van volgend jaar in Rusland te voorkomen.

Oranje vliegt morgen naar Boekarest, waar het 's avonds nog een keer traint in het stadion. De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd, in de Roemeense hoofdstad is het dan één uur later. Roemenië heeft zich net als Oranje ook niet kunnen plaatsen voor de mondiale eindronde.

OnsOranje on Twitter

🎥 | Oranje werkt op De Toekomst de voorlaatste training van 2017 af. #ROENED https://t.co/JQ76krEMUy

Volledig scherm
Tonny Vilhena.