Volledig scherm
Vlnr, de kandidaten voor de defensie van PSV: nummer 1 Jeffrey Bruma, nummer 2 Mike van der Hoorn en nummer 3 Virgil van Dijk. © pro shots

PSV: Bruma eerste keus, dan pas Van der Hoorn en Van Dijk

Jeffrey Bruma en zijn zaakwaarnemer Jan de Visser spraken maandag bij PSV in Eindhoven uitvoerig met de nieuwe trainer Phillip Cocu en technisch directeur Marcel Brands. De 22-jarige verdediger kreeg te horen dat hij de eerste aankoop moet worden van het nieuwe PSV.

Volledig scherm
© EPA

De bij Feyenoord opgeleide Rotterdammer zal binnen een week laten horen of hij interesse heeft in de stap naar Eindhoven. Als dat het geval is en daar lijkt het heel sterk op, moet Marcel Brands rond de tafel met de clubleiding van Chelsea om over een transfersom te praten. Bruma ligt immers nog een jaar vast in Londen en heeft bovendien een aanbieding op zak om zijn verbintenis met enkele seizoenen te verlengen.

Ook FC Twente hengelde de laatste weken nadrukkelijk naar de diensten van Bruma, die verleden week nog door bondscoach Cor Pot werd gepasseerd voor het naderende EK met Jong Oranje in Israël. Opvallend is dat Mike van der Hoorn van de KNVB-coach de voorkeur kreeg, terwijl PSV juist andersom redeneert. In Eindhoven komen Van der Hoorn (FC Utrecht) en Virgil van Dijk (FC Groningen) pas in beeld als de komst van Bruma geen haalbare kaart blijkt te zijn.

Dat Cocu gisteren zo nadrukkelijk aangaf dat Bruma de eerste keus is, lijkt de verdediger de kant van Eindhoven op te drijven. Bovendien is het feit dat FC Twente komend seizoen niet in Europa actief is een voordeel voor PSV.

Rest de vraag welke transfersom Chelsea van PSV verlangt. De verwachting is dat de Engelsen zeker vier miljoen vragen. Er ligt nog één ander scenario op de loer: Chelsea verlengt het contract met Bruma en stalt hem op huurbasis in de Eredivisie. Dan wordt het waarschijnlijk geen PSV maar Vitesse.